toetsenbordveilig sm

Gemakkelijke digitale privacyvoorwaarden voor mkb

Verwerk je persoonsgegevens die binnenkomen via je website? Dan is een privacyverklaring verplicht. De gratis overheidstool maakt dit gemakkelijk. 

Veel websites en webshops slaan persoonsgegevens op in hun database. Al bij het opslaan van de naam van een (potentiële) klant ontvangen via een antwoordformulier op je website of tijdens een telefoongesprek ben je officieel bezig met het verwerken van persoonsgegevens. Je dient dan meteen te voldoen aan de wetten en richtlijnen die daarvoor gelden. Volgens de Wet bescherming persoonsgegevens ben je verplicht om een privacyverklaring op te nemen op je website. Voldoe je hier niet aan, dan riskeer je een boete. 

Ingewikkelde documenten
Een privacyverklaring omvat o.a. welke gegevens worden opgeslagen, waarom, of deze met derden worden gedeeld en hoe lang ze bewaard worden. Door al deze vereisten, blijken privacyverklaringen vaak ingewikkelde documenten: onvolledig en onleesbaar. 

Gratis online tool
Om het mkb tegemoet te komen heeft de overheid een speciale online tool ontwikkeld. Hiermee kunnen ondernemers op gemakkelijke wijze kosteloos een begrijpelijke, leesbare en juridisch juiste privacyverklaring genereren. Vul je bedrijfsgegevens in, beantwoord de vragen en download direct jouw privacyverklaring. Publiceer het document vervolgens op je website of vraag SWAT dit voor je te doen. Wij zorgen dat de verklaring op logische en nette wijze op je website komt te staan. 

 

Laatste nieuws